Dobro vam je poznata sledeća situacija: kupili ste previše banana koje niste uspeli da pojedete i sada tako gnjecave i pocrnele jedino mogu da se nađu u kanti za smeće. Evo ideje koja će vam pomoći da banane stare nekoliko dana iskoristite i napravite jednostavan i ukusan kolač. Kolač se priprema brzo, nije potrebno mnogo kulinarskog i poslastičarskog iskustva za isti i zasigurno svako domaćinstvo ima sastojke potrebne za njegovu pripremu.
Neophodni sastojci za ovaj kolač mogu se pronaći u svakom domu:
- 1 polovina margarina za kolače - oni koji žele da naprave nešto zdraviju varijantu kolača mogu kao i ja koristiti puter;
- 2 jajeta;
- 1 šolja šećera - predlažem braon šečer za one koji se trude da se zdravije hrane;
- 2 i po izgnječene banane - moje banane su bile prilično sitne, tako da sam ja iskoristila 4 komada:
- 2 šolje brašna - možete koristiti belo pšenično brašno, ali i integralno brašno može biti upotrebljeno u ovom kolaču;
- i nezaobilazni- vanilin šećer i kesica praška za pecivo
Puter/margarin, jaja i šećer ćete mutiti dok ne dobijete ujednačenu i kompaktnu masu, dodaćete banane i brašno i prašak za pecivo, sjediniti sve i vaš kolač je spreman za pečenje u predhodno zagrejanoj pećnici. Rernu zagrejte ja 180 stepeni i pecite kolač dvadesetak minuta.
Koristila sam pleh za srneća leđa za pečenje svog kolača, a vi možete koristi kalup po uzboru |
"Natrusite" tj. dodajte prah šećer |
Ispečen kolač držim pokriven u rerni kako bi sačuvao svežinu i mekoću |
Kolač se preiprema brzo i lako i dobar je jer ga mogu jesti i veoma mala deca.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар