9. 1. 2017.

Kolač sa bananama

Dobro vam je poznata sledeća situacija: kupili ste previše banana koje niste uspeli da pojedete i sada tako gnjecave i pocrnele jedino mogu da se nađu u kanti za smeće. Evo ideje koja će vam pomoći da banane stare nekoliko dana iskoristite i napravite jednostavan i ukusan kolač. Kolač se priprema brzo, nije potrebno mnogo kulinarskog i poslastičarskog iskustva za isti i zasigurno svako domaćinstvo ima sastojke potrebne za njegovu pripremu.
Kolač sa bananom je poznata engleska poslastica - banana bread kako njeno ime glasi u originalu. Reč je o jednostavnom dezertu koji odlično ide uz kafu ili čaj i odličan je za one situacije kada nam je potrebno neko posluženje za goste koji se nisu najavili.

Neophodni sastojci za ovaj kolač mogu se pronaći u svakom domu:

  • 1 polovina margarina za kolače - oni koji žele da naprave nešto zdraviju varijantu kolača mogu kao i ja koristiti puter;
  •  2 jajeta;
  • 1 šolja šećera - predlažem braon šečer za one koji se trude da se zdravije hrane;
  • 2 i po izgnječene banane - moje banane su bile prilično sitne, tako da sam ja iskoristila 4 komada:
  • 2 šolje brašna - možete koristiti belo pšenično brašno, ali i integralno brašno može biti upotrebljeno u ovom kolaču;
  • i nezaobilazni- vanilin šećer i kesica praška za pecivo
Puter/margarin, jaja i šećer ćete mutiti dok ne dobijete ujednačenu i kompaktnu masu, dodaćete banane i brašno i prašak za pecivo, sjediniti sve i vaš kolač je spreman za pečenje u predhodno zagrejanoj pećnici. Rernu zagrejte ja 180 stepeni i pecite kolač dvadesetak minuta.

Koristila sam pleh za srneća leđa za pečenje svog kolača, a vi možete koristi kalup po uzboru


"Natrusite" tj. dodajte prah šećer


Ispečen kolač držim pokriven u rerni kako bi sačuvao svežinu i mekoću
 Kolač se preiprema brzo i lako i dobar je jer ga mogu jesti i veoma mala deca.

Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар