25. 2. 2016.

Špageti bolonjeze

"Kad god ne znam, šta da skuvam za ručak, ja skuvam grašak.", rekla mi je drugarica dok smo pile kafu pre nekoliko godina. Moja majka u takvim situacijama kuva pilav, moj svekar priprema krompir čorbu, a ono što ja kuvam kada nemam ideju i previše vremena su bolonjeze špageti.

24. 2. 2016.

Da li roditelji treba da uče sa svojom decom

Pre nekoliko sedmica gledala sam emisiju u kojoj je gost bila Nataša Bekvalac i upravo je njen odgovor na jedno pitanje ono što me je navelo da razmislim gde to roditelji najčešće greše kada je reč o školi i školskim obavezama njihove dece. Nikada ne bih rekla da će me odgovor jedne pop pevačce navesti na toliko razmišljanje. Na pitanje novinarke da li pomaže svojoj devojčici prilikom učenja i pisanja domaćih zadataka, Nataša je rekla da to niti je roditeljska obaveza, niti ona ima vremena za to. Da li roditelji treba da uče sa svojom decom je upravo ono što je pokrenulo lavinu misli na ovu  temu.

23. 2. 2016.

Majčinstvo - najuzbudljivija avantura

"I didn't know it, but I was destined to be your momma. I did the best I could."
Jedan od najodgovornijih i najvažnijih životnih zadataka je majčinstvo. Jedno malo ljudsko biće došlo je na svet i njegov opstanak zavisi u mnogome od vas. Rođenje deteta upotpuniće život svake žene i promeniti ga iz korena.

17. 2. 2016.

Brze i jednostavne ideje za ukusan obrok

Svakodnevne obaveze mi ne dozvoljavaju da pripremi ručka posvetim više od sat vremena. Postoji toliko stvari koje bih pre radila nego provodila sate u kuhinji. Ipak jesti se mora. A ko to kaže da vam je za ukusan i zdrav obrok potrebno dosta vremena? Sve što vam je potrebno je ideja i evo oš jednog teksta sa jelima z moje kuhinje.

15. 2. 2016.

Bebe i grčevi - naše iskustvo

Savremena medicina nema jasan odgovor na mnoge pojave, a grečvi kod beba su jedna od njih. Postoje različita mišljena i objašnjenja, ali ni jedno za sada nije dokazano i zvanično prihvaćeno. Samim tim, ne postoji ni magičan lek i rešenje koje će vam pomoći da izlečite grčeve. Mi smo srw u prvim nedeljama života naše princeze borili sa grčevima i ovo je naše iskustvo. Kako po struci nisam medicinski radnik, ovo su isključivo moja iskustva i saznanja iz različitih (proverenih i potvrđenih) izvora.

13. 2. 2016.

Najlepše nijanse crvene

Crveni karmin može je odraz klasične lepote, može se poneti u raznim prilikama i svakoj odevnoj kombinaciji može dati dozu elegancije i otmenosti. Dugo sam tragala za lepom nijansom crvenog karmina koji će imati dobru postojanost, pigmentaciju i koji neće isušivati moje usne. Pre svega, želela sam da taj karmin bude dostupan i pristupačan i ovo je moj izbor. 

12. 2. 2016.

Uniforma za mame

Uloga mame donosi sa sobom niz novih obaveza i mama mora biti adekvatno pripremljena i opremljena za nove avanture. Ovo je tekst posvećen sitnicama koje su svakoj mami potrebne.

11. 2. 2016.

Rođendanska torta- brz i ukusan recept

Slavljenje dečijih rođendana u posledenje vreme pretvorilo se u prava preterivanja i iziskuje dosta novca i truda koje roditelji treba da izdvoje ne bi li svom detetu pripredili zabavu za pamćenje.Odlasci u bioskop, na kuglanje, u igraonice samo su neke aktivnosti koje su roditelji organizuju sa namerom da proslava bude što bolja. Ne želim nikoga da osudim jer svako ima pravo na lični izbor, ali trošenje velike sume novca na proslavu dečijeg rođendana definitivno nije moj. Mi rođendane naše devojčice proslvaljamo u našem domu, u krugu najbliže rodbine i trudimo se da naše goste ugostimo na najbolji način. Rođendanska torta je svakako najvažniji i sastavni deo svake proslave i stoga ću podeliti ideju za veoma ukusnu tortu koju mogu pripremiti i domaćice koje nisu previše vešte poslastičarke.

4. 2. 2016.

Šta se kuvalo ovih dana

Par fotografija koje za cilj imaju da nekoga inspirišu i daju ideju šta pripremiti za ručak kada nam obaveze ne dozvoljavaju da istom posvetimo više od 30 minuta.

1. 2. 2016.

Beli i crveni

Dok sam bila dete nedelja je bila rezervisana za odlazak na ručak kod roditelja moje majke. Tačno se znalo da ručak počinje ukusnom domaćom supom koja se od ranog jutra krčkala na šporetu na drva u kujnici, zatim sledi čuveni rinfla, sos i meso kao poslednji deo obilnog ručka. Jedne nedelje jeo se beli sos, a sledeće nedelje bi na meniju bio crveni. Meso bi ponekad bilo svinjsko, a ponekad bismo imali piletinu. I to su bila jedina odstupanja. Postojao je utvrđeni red i nikada nisam mogla da se odlučim šta je ono što najviše volim od hrane koja se nađe na trpezi i koja se servira u Adam i Eva servisu za ručavanje. Nedeljni ručkovi odavno ne izgledaju tako. Moje obaveze mi ne dozvoljavaju da nekoliko sati posvetim pripremi jednog obroka, ali se uvek trudim da ručak koji serviram bude ukusan i prijemčljivog izgleda.