Svakodnevne obaveze mi ne dozvoljavaju da pripremi ručka posvetim više od sat vremena. Postoji toliko stvari koje bih pre radila nego provodila sate u kuhinji. Ipak jesti se mora. A ko to kaže da vam je za ukusan i zdrav obrok potrebno dosta vremena? Sve što vam je potrebno je ideja i evo oš jednog teksta sa jelima z moje kuhinje.
17. 2. 2016.
15. 2. 2016.
Bebe i grčevi - naše iskustvo
Savremena medicina nema jasan odgovor na mnoge pojave, a grečvi kod beba su jedna od njih. Postoje različita mišljena i objašnjenja, ali ni jedno za sada nije dokazano i zvanično prihvaćeno. Samim tim, ne postoji ni magičan lek i rešenje koje će vam pomoći da izlečite grčeve. Mi smo srw u prvim nedeljama života naše princeze borili sa grčevima i ovo je naše iskustvo. Kako po struci nisam medicinski radnik, ovo su isključivo moja iskustva i saznanja iz različitih (proverenih i potvrđenih) izvora.
13. 2. 2016.
Najlepše nijanse crvene
Crveni karmin može je odraz klasične lepote, može se poneti u raznim prilikama i svakoj odevnoj kombinaciji može dati dozu elegancije i otmenosti. Dugo sam tragala za lepom nijansom crvenog karmina koji će imati dobru postojanost, pigmentaciju i koji neće isušivati moje usne. Pre svega, želela sam da taj karmin bude dostupan i pristupačan i ovo je moj izbor.
12. 2. 2016.
Uniforma za mame
Uloga mame donosi sa sobom niz novih obaveza i mama mora biti adekvatno pripremljena i opremljena za nove avanture. Ovo je tekst posvećen sitnicama koje su svakoj mami potrebne.
11. 2. 2016.
Rođendanska torta- brz i ukusan recept
Slavljenje dečijih rođendana u posledenje vreme pretvorilo se u prava preterivanja i iziskuje dosta novca i truda koje roditelji treba da izdvoje ne bi li svom detetu pripredili zabavu za pamćenje.Odlasci u bioskop, na kuglanje, u igraonice samo su neke aktivnosti koje su roditelji organizuju sa namerom da proslava bude što bolja. Ne želim nikoga da osudim jer svako ima pravo na lični izbor, ali trošenje velike sume novca na proslavu dečijeg rođendana definitivno nije moj. Mi rođendane naše devojčice proslvaljamo u našem domu, u krugu najbliže rodbine i trudimo se da naše goste ugostimo na najbolji način. Rođendanska torta je svakako najvažniji i sastavni deo svake proslave i stoga ću podeliti ideju za veoma ukusnu tortu koju mogu pripremiti i domaćice koje nisu previše vešte poslastičarke.
4. 2. 2016.
Šta se kuvalo ovih dana
Par fotografija koje za cilj imaju da nekoga inspirišu i daju ideju šta pripremiti za ručak kada nam obaveze ne dozvoljavaju da istom posvetimo više od 30 minuta.
1. 2. 2016.
Beli i crveni
Dok sam bila dete nedelja je bila rezervisana za odlazak na ručak kod roditelja moje majke. Tačno se znalo da ručak počinje ukusnom domaćom supom koja se od ranog jutra krčkala na šporetu na drva u kujnici, zatim sledi čuveni rinfla, sos i meso kao poslednji deo obilnog ručka. Jedne nedelje jeo se beli sos, a sledeće nedelje bi na meniju bio crveni. Meso bi ponekad bilo svinjsko, a ponekad bismo imali piletinu. I to su bila jedina odstupanja. Postojao je utvrđeni red i nikada nisam mogla da se odlučim šta je ono što najviše volim od hrane koja se nađe na trpezi i koja se servira u Adam i Eva servisu za ručavanje. Nedeljni ručkovi odavno ne izgledaju tako. Moje obaveze mi ne dozvoljavaju da nekoliko sati posvetim pripremi jednog obroka, ali se uvek trudim da ručak koji serviram bude ukusan i prijemčljivog izgleda.
19. 1. 2016.
Besposličar i besposlica
Završili ste srednju školu, diplomirali u roku, verovatno završili i master studije i sad ne znate kako dalje. Bespoličarite u vremenu kada posla gotovo i da nema. Da li možete nešto učiniti povodom toga? Besposlen um je đavolje igralište! Jedna od najtužnijih slika je svakako mlada osoba koja dane provodi ispred televizora, računara ili mobilnog telefona čekajući da se nešto promeni dok svakim časom pada u sve veću apatiju.
"Neka lična zapažanja"
Blog doživljavam kao svoj lični prostor u kome mogu da izražim svoju kreativnost, podelim svoje mišljenje, iskustva i (da citiram jednog od likova iz filma koji je moj suprug bezbroj puta pogledao) - podelim "neka lična zapažanja".
Čokoladna poslastica
Ne volim da pravim kolače - ne ostavljaju prostor za kreativnost (izuzev kad je dekoracija u pitanju) i eksperimentisanje sa različitim sastojcima i za sobom uvek ostave gomilu sudova koje treba oprati. Međutim, drage ljude koji mi dolaze u posetu uvek želim da počastim domaćim kolačima i drago mi je što u životu imam nekolicinu ljudi zbog kojih mi nikada neće biti teško da se bavim poslastičarstvom. Ovo je recept za omiljeni kolač mog supruga - jedostavan je i brz, a kolači su izuzetno ukusni! I što je najvažnije, za sobom ostavlja neodoljiv miris cimeta i ruma koji će se širiti celom kućom nakon njegove pripreme.
Пријавите се на:
Постови (Atom)